Recensies

Recensie van de voorleesfee

En dan de tekeningen…
De illustratie aan de binnenkant van de kaft is al om in te lijsten. Een mengeling van foto’s, tekeningen en ‘verfwerk’ maakt de illustraties door het hele boek bijzonder en dynamisch.

 


Recensie van Meester Rob

“Het boek is geïllustreerd door het duo Ivan en Ilia die veel van de boeken van Ron en Marianne illustreren zoals de poepfabriek, de keutelkampioen en de avonturen van Indi en Kai. Ik vind hun stijl echt geweldig. Tekeningen die uitgeknipt zijn met een wit randje er nog omheen en vervolgens weer op een andere tekening gezet zijn. Verschillende tekenstijlen en echte foto’s vormen zo verschillende lagen en brengen de tekeningen echt tot leven. Heel bijzonder.”Recensie van Wijtestenhet

“Hoewel de verhalen al ontzettend leuk zijn, maken de prenten het boek toch helemaal af. Daar blijf je gewoon naar kijken! Ivan en Ilia hebben weer hun best gedaan om de meest betoverende plaatjes te maken. Het is een combinatie van tekeningen met foto’s die over elkaar heen liggen. Zo wordt er echt diepte gecreëerd en lijkt het alsof je zelf in de jungle staat. Struisvogels met echte veren, echte boomstammen en zelfs een vlot voor Indi en Kai. De verschillende technieken vloeien samen tot één geheel. Een prentenboek waar je naar blijft kijken!

Recensie van Chiklit.nl

… Lieke maakt van alles mee! Hierdoor blijft het verhaal interessant, gevarieerd en leer je Lieke en haar vrienden goed kennen. De illustraties zijn prachtig en door het gebruik van verschillende materialen en structuren krijgen ze een nog leuker effect. Jette Schröder is er zeker in geslaagd om met Lieke redt de dieren weer een hartstikke leuk boek over Lieke te schrijven.